EvenimenteNoutăți

Concursul județean de creație literară și artistică, în limba franceză,  « Dis-moi dix mots » !

Cu prilejul Zilei Francofoniei 2023, Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” Caraș Severin, Secţia Franceză În colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin organizează concursul județean de creație literară și artistică, în limba franceză,  « Dis-moi dix mots » !

            Pornind de la 10 cuvinte ale Francofoniei din acest an, alese pentru a ne incita să ilustrăm bogăţia limbii franceze, capacitatea sa de a evolua şi de a scoate în evidenţă realităţile contemporane, vă provocăm să vă folosiți creativitatea și cunoștințele de limba franceză pentru a realiza un text literar scurt (poezie, proză sau eseu), un filmuleț sau o lucrare plastică (desen, pictură, grafică).

Ediţia 2023 poartă titlul „Dis-moi dix mots à tous les temps”  iar cele 10 cuvinte sunt:
année-lumière, avant-jour, dare-dare, déjà-vu, hivernage, lambiner, plus-que-parfait, rythmer, synchrone, tic-tac.

Concursul se adresează în principal elevilor din învățământul gimnazial sau liceal dar fiind bibliotecă publică, suntem deschiși tuturor iubitorilor de limba franceză, indiferent de vârstă.

Regulamentul concursului:

  • Lucrările pot fi individuale sau colective;
  • Este obligatorie folosirea a minimum 3 din cele 10 cuvinte propuse;
  • Poemul trebuie să conţină între 4 şi 10 versuri iar lucrările în proză cel mult 1 pagină  A4 scrisă de mână sau ¾  pagină redactată la calculator; dacă alegeți arta plastică, fiecare lucrare va  exprima câte un cuvânt din cele propuse.
  • Lucrările trebuie să fie originale, este exclusă copierea de pe internet!
  • Participanţii se angajează să accepte orice publicare, lectură sau expunere a acestora;
  • La lucrare se vor adăuga următoarele date : nume, prenume, vârstă, clasă, adresă poştală, adresă de e-mail, număr de telefon, numele şcolii, prof. coordonator;
  • Termenul limită de trimitere a lucrărilor : 20 aprilie 2023.

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail contact@bjcs.ro sau pot fi depuse la Secția Franceză, P-ța 1 Decembrie 1918, nr. 30. Mai multe informații se pot obține la tel. 0255 212 535.

Premierea celor mai reușite lucrări va avea loc în cadrul unei manifestări organizate de Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș Severin la Secția Franceză, în data 9 mai 2023, cu prilejul Zilei Europei.

Vă aşteptăm cu idei cât mai originale!