Evenimente

Decada Culturii Germane în Banatul Montan

Data: Vineri, 7 Octombrie 2016 to Duminica, 16 Octombrie 2016Ora: 10.30h

Stimaţi oaspeţi şi prieteni,
iubiţi concetăţeni!

Avem deosebita plăcere de a vă invita pentru a douăzecişișasea oară la „Decada Culturii Germane în Banatul Montan”, cel mai important ciclu de manifestări culturale ale etniei germane din acest spaţiu.
Sărbătoarea „Heimat”-ului germanilor din Banatul Montan şi Sfânta Liturghie festivă de mulţumire (cea de-a XXIII-a ediție), a 14-a Întâlnire a formaţiilor muzicale şi a corurilor germane în Banatul Montan, „Parada Portului Popular German la Reșița” (cea de-a XXII-a ediție), urmată în aceeași zi de Sărbătoarea dansului popular german, tradiționalele sărbători de Kirchweih („ruga” romano-catolică), dar şi celelalte manifestări care vor avea loc la Anina – Steierdorf, Bocşa, Dognecea, Gărâna, Oravița, Oţelu Roşu, Reşiţa, Sasca Montană şi Tirol ne vor reuni şi în acest an într-o cunună a prieteniei, stimei şi înţelegerii reciproce.
„Decada Culturii Germane în Banatul Montan”, ediţia 2016, se doreşte a fi, ca şi cele din anii precedenţi, o punte de legătură între ceea ce a fost şi ceea ce va fi în viitor. Suntem convinşi că Dumneavoastră, ca oaspeţi, participanţi sau spectatori, veţi găsi momente de trăire spirituală înălţătoare la manifestările programate.
Cu această speranţă Vă dorim o participare cât mai plăcută şi să rămâneţi cu amintiri frumoase!
Erwin Josef Ţigla
Octombrie, 2016

Download document: 

Decada Culturii Germane în Banatul Montan 2016 – PROGRAM DEUTSCH

Decada Culturii Germane în Banatul Montan 2016 – PROGRAM ROMANA